Hlavní obsah

V Texasu úřadovala mlha, vede trojice hráčů

San Antonio

Hustá mlha ovlivnila program úvodního dne Valero Texas Open. Startovní časy musely být posunuty o dvě a půl hodiny a někteří hráči tak kvůli tmě nestihli ve čtvrtek první kolo dohrát. Patří mezi ně i Andrew Loupe, který je po jedenácti jamkách na skóre -4. Stejně na tom jsou i Pat Perez a Danny Lee a společně se tak dělí o první místo.

Foto: Jerry Lara, ČTK/AP

Golfista Danny Lee na turnaji Valero Texas Open.

Článek

Lee je pak dokonalým příkladem toho, že psychická pohoda znamená v golfu polovinu úspěchu. V této sezóně měl sérii šesti turnajů, na kterých neprošel cutem. Poté ale skončil druhý v Portoriku a získal potřebnou sebedůvěru.

Tu přetavil v minulém týdnu na turnaji Arnolda Palmera v dělené 31. místo a nyní je v San Antoniu znovu ve hře. "Měl jsem o sobě trochu pochybnosti," přiznává dnes, v jakém rozpoložení byl před turnajem Puerto Rico Open.

To už je ale minulost: "Poté, co jsem v Portoriku skončil druhý, tak se u mě hodně věcí změnilo. Začal jsem myslet více pozitivně. Vařím teď každé své ráně, prostě věřím své hře. Skutečně nyní věřím v sebe sama a vím, že na to mám."

V jiném rozpoložení je od začátku nové sezóny Pat Perez, který je i díky třem umístěním v TOP 10 momentálně na 32. příčce v pořadí FedExCupu. Jeho nejlepším umístěním je dělené druhé místo z Farmers Insurance Open a z 12 turnajů jen jednou neprošel cutem.

Perez si především pochvaluje spolupráci se svým instruktorem Joe Mayem. "Přijde mi, že najednou dokonale rozumím svému švihu a vím, co míček udělá. Co se týče trefování míčku, tak si věřím, jako nikdy předtím. Když k tomu přidám pár puttů, můžu zahrát dobré skóre."

Reklama

Související témata: