Hlavní obsah

Evropané ztratili luxusní náskok a nakonec se rozdělili o trofej s golfisty Asie

Kuala Lumpur

Premiérový Eurasia Cup v malajsijském Kuala Lumpuru skončil nakonec smírem. Asiaté po prvním dnu, kdy prohrávali 0:5, stahovali skóre a ve finiši zvládli srovnat krok na 10:10. V sobotních singlech přitom Evropanům hrozilo, že zažijí na vlastní kůži medicínu, kterou servírovali Američanům při předloňském rydercupovém zázraku v Medinah.

Foto: Joshua Paul, ČTK/AP

Golfisté Miguel Angel Jimenez (vlevo) a Thongchai Jaidee se podělili o trofej pro vítěze Eurasia Cupu.

Článek

Evropané potřebovali v závěrečných singlech získat tři a půl bodu, aby mohli slavit vítězství, jenže tým okolo Thajce Thongchaie Jaideeho se vzepjal k velkému výkonu. Sám kapitán povzbudil své borce překvapivým vítězstvím nad evropským rydercupovým hrdinou Grameme McDowellem.

Prohráli i Thomas Björn, Pablo Larrazábal, Victor Dubuisson, Thorbjörn Olesen a Stephen Gallacher. Body půlili Jamie Donaldson a Gonzalo Fernandez-Castaňo. Jedinými dvěma úspěšnými Evropany byli v sobotu kapitán Miguel Angel Jiménez a Joost Luiten.

„Všichni v týmu byli neuvěřitelní, fantastičtí," ocenil parťáky Jaidee. „Chtěl bych poděkovat všem jak v týmu, tak i okolo něj. Všichni odvedli skvělou práci a já jsem z toho nadšený. Hráli jsme dobře, zápas byl dramatický, s výtečným koncem. Nikdy jsem neviděl tak dramatický souboj. Klíčový byl dobrý los a dobré nasazení hráčů," doplnil spokojený domácí kapitán.

Reklama