Hlavní obsah

Bitva Mattů. Kuchar selhal, v Houstonu zvítězil Jones

Šach-mat mohl říci u greenu osmnácté jamky Matt Jones Mattu Kucharovi. Právě totiž proměnil na první jamce play off svůj chip z necelých 40 metrů a rozhodl o svém vítězství. Kuchar musel v tu chvíli poslat míček do jamky z bunkeru, což se mu nepodařilo. Jones tak získal svůj premiérový titul na PGA Tour, díky kterému jede v tomto týdnu do Augusty!

Foto: Patric Schneider, ČTK/AP

Matt Jones vyhrál golfový turnaj Houston Open.

Článek

Kuchar tak neprolomil své letošní texaské prokletí. Také v předminulém týdnu zde šel v neděli ve finálovém flightu, ale na Valero Texas Open skončil až čtvrtý. Na Shell Houston Open vedl ještě jamku před koncem o dvě rány, jenže pak přišel neskutečný obrat.

Jones nejprve zahrál na osmnáctce birdie, aby Kuchar o pár minut později poslal na stejné jamce míček druhou ranou do vody a jen tak tak zachránil bogey. Znamenalo to jediné - oba hráči se srovnali na konečném skóre 273 (-15) a čekala je rozehrávka.

V té rozhodl Jones hned na první jamce díky již zmíněnému chip-inu do birdie, na který už Kuchar nemohl odpovědět. A asi to byl osud, Jones to totiž měl přesně takto naplánované.

"Když jsem šel k míčku, řekl jsem svému kedíkovi, že to pošlu do jamky. Chippování mi v poslední době jde velmi dobře," přiznal Jones, který se tak stal druhým australským šampionem ve dvou týdnech. Na Valero Texas Open získal svůj premiérový titul Steven Bowditch.

Jones přitom prožil v neděli dva zázračné momenty na osmnáctce. Ještě v regulérním finálovém kole zde totiž proměnil putt do birdie ze 14 metrů! "Nezajímalo mě, jestli skončím druhý, třetí nebo čtvrtý... Chtěl jsem pouze vyhrát," dodal 33letý Australan.

Třetí skončil se ztrátou dvou ran Sergio García. Skvělé finálové kolo předvedl Rory McIlroy, který se díky výsledku 65 (-7) posunul o třicet míst na konečnou dělenou sedmou příčku (-8).

Reklama