Hlavní obsah

Na Kaskádě hotovo. A Šebrle se chystá do Skalice

Brno

Dohrál poslední putt, pozdravil se s parťáky ve flightu a šel odevzdat skórkartu. Po dvou větrných dnech skončila premiéra Romana Šebrleho na Czech PGA Tour. Na kaskádě prožil výsledkovou horskou dráhu, z níž si podle svých slov odnáší hlavně zkušenosti. "Právě kvůli nim tour hraji. Zkušenosti jsou nepřenosné, musím si je vybojovat sám," podotkl už v teple klubovny bývalý desetibojař.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bývalý desetibojař Roman Šebrle na golfovém turnaji série Czech PGA Tour 3. května v Kuřimi na Brněnsku.

Článek

Výsledkově to nebyla žádná sláva – v sobotu 81 a v neděli 88 ran. Ale především sobotní výsledek v obtížných podmínkách má svou váhu. V neděli sice nepršelo, ale vítr rozleptal Šebrleho hru. "Zjistil jsem, že déšť ještě není tak špatný," smál se Roman Šebrle.

Ačkoliv mu výsledky dělaly trochu těžkou hlavu, nepředváděl špatný golf. Na tom se koneckonců shodovali i jeho parťáci v sobotním či nedělním flightu. Líbil se jim Šebrleho švih a soudili, že mu schází vyhranost a zkušenosti.

Samotný Roman Šebrle nevěděl, jak má svou premiéru hodnotit. "Nikdy mi to v přípravě neulítlo nad osmdesát. Přijel jsem sem a zahrál jsem 81 a 88 ran. Ale nechci dělat žádné unáhlené závěry, více naznačí až celá sezóna," poznamenal. "Kdyby byly jiné povětrnostní podmínky, tak bych to hodnotil jako neúspěch. Ale samozřejmě se nechci na nic vymlouvat. Bylo to pro všechny stejné – ostatní kluky vítr také rozhodí, ale ví, co pak zahrát. Já si na to teprve musím přijít," doplnil.

Seznam pro trenéra Davida Cartera, na čem nyní pracovat, prý nechystá. I když by věděl, co do něj zařadit. "Třeba hru z fairwayového bunkeru," usmál se.

Na přípravu před dalším turnajem nebude mít moc času – ve Skalici se hraje už příští týden. A tentokrát jsou na programu tři kola – po sobotním pro-amu se hraje v neděli a pondělí o cut, do úterního finále postoupí čtyřicítka nejlepších. "Ve Skalici jsem ještě nehrál, bude to pro mě další nová zkušenost," zakončil Roman Šebrle.

Golfový turnaj Open Cup Kaskáda 2014 série Czech PGA Tour v Brně (dotace 400.000 korun):
1. Tintěra 142 (70+72)
2. Lieser 144 (72+72)
2. Matuš (všichni ČR) 144 (73+71)
4. Hahn (Maď.) 148 (72+76)
5. Zvarík (SR) 150 (77+73)
5. Maurits (Niz.) 150 (75+75)
...mj. 55. Šebrle (ČR) 169 (81+88).

Reklama

Související témata: