Hlavní obsah

McIlroy vede před finále major PGA Championship

Louisville

Rory McIlroy je blízko svému čtvrtému titulu na majoru. Severoirský golfista vede na hřišti ve Valhalle po třech kolech turnaj PGA Championship a před finále má světová jednička náskok ránu na druhého Bernda Wiesbergera z Rakouska. Dvě rány ztrácí Američan Rickie Fowler.

Foto: Brian Spurlock, Reuters

Severoirský golfista Rory McIlroy.

Článek

Pětadvacetiletý McIlroy vyhrál v roce 2011 US Open, o rok později právě PGA Championship a letos dokázal ovládnout evropský British Open.

Ve Valhalle je v čele od druhého kola a náskok udržel i po třetím dnu. V sobotu zahrál díky šesti birdie, z nichž si připsal na posledních čtyřech jamkách, a dvěma bogey 67 ran a celkově má skóre -13. „Nemám největší náskok, ale mám turnaj pod kontrolou," řekl sebevědomě McIlroy, který může vyhrát třetí turnaj PGA v řadě. „Člověku se pak hned líp usíná, když má ránu náskok, než když se o vedení dělí," dodal s úsměvem.

Během třetího kola měl McIlroy po sedmé jamce i náskok dvou ran, ale po bogey na osmičce se s ním vystřídalo v čele pět hráčů. Až v závěru se hráč ze Severního Irska na prvním místě díky birdie osamostatnil. „Věděl jsem, že musím útočit, a birdie na patnáctce a šestnáctce byla ohromná, rána z písku na osmnáctce taky," řekl.

Překvapivě nejbližším pronásledovatelem McIIroye je Wiesberger, který na předchozích čtyřech majorech ani neprošel cutem. „Tohle jsem nečekal, ale jsem dobře připravený a hřiště mi vyhovuje," řekl osmadvacetiletý hráč z Vídně.

Z třetího místa bude útočit Fowler, který letos skončil do pátého místa na všech majorech. Šanci ohrozit McIlroye mají i čtvrtí Phil Mickelson z USA a Australan Jason Day, oba ztrácejí tři rány. „Je to zábavné být zase zpátky v centru dění a mít šanci. Moje hraje je blízko ideálu a vím, že můžu hrát nízké číslo," řekl Mickelson.

Reklama

Související témata: