Hlavní obsah

Čejka ztratil účastnické místo na okruhu PGA

MADISON

Golfista Alexander Čejka bude v příštím roce chybět na turnajích prestižního amerického okruhu PGA. Český rodák s německým pasem potřeboval k udržení karty opravňující ke startu s elitními hráči na lukrativních turnajích skončit do 125. místa ve finančním žebříčku, ale potřebnou ztrátu na poslední akci sezony v Madisonu už nedohnal.

Článek

Čejka musel ve státu Mississippi skončit nejhůře šestý a na prémiích získat 107 a půl tisíce dolarů. V prvním kole na hřišti s parem 72 zůstal dvě rány pod normou a ještě živil malou šanci, ale pátek mu hrubě nevyšel. Zahrál 78 úderů, neprošel cutem do víkendového finále a definitivně ztratil možnost udržet kartu i pro další rok.

V poslední době pětatřicetiletého Čejku trápily zdravotní problémy a po rozvodu i v soukromém životě. Na jeho formě se podle agentury SID odrazily hlavně bolesti se zády. "Strávil jsem více času u fyzioterapeutů než na odpališti," posteskl si.

V polovině turnaje v Madisonu s dotací tří milionů dolarů se drží na děleném prvním místě šest Američanů, kteří si shodně zapsali po dvou kolech 134 úderů.

Reklama