Hlavní obsah

Golfové PGA Championship rozehrál dobře Johnson

Kohler

Američan Justin Johnson je v rozehraném 1. kole v čele posledního majoru sezóny. Johnson obešel v úvodním dnu PGA Championship hřiště ve Whistling Straits se skóre -6. Bývalý první hráč světa Tiger Woods zapsal tři rány nad par a hrozí mu, že potřetí v řadě neprojde na majoru cutem.

Foto: Brian Spurlock, Reuters

Americký golfista Dustin Johnson na PGA Championship.

Článek

Největší favorité turnaje - první hráč světa a obhájce titulu Rory McIlroy a světová dvojka a letošní vítěz Masters a US Open Američan Jordan Spieth, kteří jdou ve společném flightu, mají za sebou teprve první jamky.

Dustin Johnson, který před pěti lety na stejném hřišti přišel kvůli trestným ranám na poslední jamce o play off, zahrál v 1. kole po dlouhém patu eagle na pětiparové šestnáctce, k tomu přidal pět birdie a jen jedno bogey. "Bylo to klidné první kolo, ale důležité je předvést takové všechny čtyři dny," řekl Johnson, letos druhý na US Open a šestý na Masters. Na první triumf z majoru dosud čeká.

Trojnásobný vítěz turnaje Woods zahrál na první i druhé devítce po jednom birdie. Bogey měl celkem pět a výsledek 75 ran ho zatím řadí ke konci výsledkové listiny. "Míč jsem trefoval dobře, ale patování nebylo nic moc, nejhorší za hodně dlouhou dobu," řekl Woods.

Reklama