Hlavní obsah

Golfista Schwartzel vyhrál po Masters svůj druhý turnaj PGA Tour

Jihoafrický golfista Charl Schwartzel vyhrál na Floridě turnaj Valspar Championship a po pěti letech získal druhý titul na okruhu PGA. Vítěz Masters z roku 2011 smazal ve finálovém kole ztrátu pěti ran na vedoucího Američana Billa Haase a následně ho porazil na první jamce v rozstřelu.

Článek

Jednatřicetiletý Schwartzel potvrdil v Palm Harboru svoji formu a má třetí vítězství ze šesti posledních startů, předchozí dvě vybojoval na European Tour. Celkem zaznamenal patnácté profesionální vítězství.

"Po triumfu v Augustě na Masters jsem si myslel, že budu vyhrávat jako na běžícím pásu, ale byla to náročná cesta. Hrál jsem docela dobře, ale šlo o mentální boj a jsem rád, že jsem to překonal. Jsem na sebe pyšný," řekl Schwartzel.

Na začátku finálového kola měl Schwartzel o pět ran více než Haas, ale nedělní osmnáctku zvládl za -4. Haas ještě tři jamky před koncem mířil za výhrou, ale bogey na šestnáctce znamenalo play off, v kterém byl Jihoafričan jistější.

Měsíc před letošním prvním majorem příliš nepřesvědčil první hráč světa Američan Jordan Spieth. Obhájce titulu na blížícím se Masters skončil v paru na děleném 18. místě a ve finále ho přehrál i dvaadvacetiletý amatér Lee McCoy z USA.

Reklama