Hlavní obsah

Golfista Day ovládl podruhé v kariéře šampionát na jamky

Austin

Golfista Jason Day korunoval svůj návrat na místo světové jedničky vítězstvím v šampionátu ve hře na jamky v Austinu. Osmadvacetiletý Australan porazil ve finále turnaje Match Play World Golf Championships, který se hrál s dotací 9,5 milionu dolarů, Jihoafričana Louise Oosthuizena už na 14. jamce.

Foto: Erich Schlegel, Reuters

Australan Jason Day se raduje z úspěchu v Austinu.

Článek

Obhájce titulu Rory McIlroy tentokrát na stupně vítězů nedosáhl. V duelu o 3. místo podlehl severoirský golfista Rafovi Cabrerovi ze Španělska.

"Tohle byl týden, na jaký nikdy nezapomenu," řekl po triumfu Day, jenž si posun do čela žebříčku zajistil už postupem do semifinále. Dosavadní jednička Jordan Spieth vypadl v osmifinále.

Day navázal na svůj triumf v šampionátu na jamky z roku 2014 navzdory bolestem zad, které ho celý týden trápily. Více než jeden titul získali v minulosti jen Tiger Woods a Geoff Ogilvy. O to víc Australana těšilo, že zdravotní problémy překonal.

"Jsem rád, že jsem neposlechl," řekl s odkazem na lékařské doporučení, že by měl raději odstoupit a neriskovat zhoršení stavu zad. "Chtěl jsem tak strašně vyhrát a měl jsem pocit, že s tím, jak hraju, pokud mi to vydrží, zvednu na konci týdne trofej. A to mě drželo," uvedl Day. Za vítězství inkasoval prémii 1,62 milionu dolarů (39,2 milionu korun).

Golfový turnaj Dell Match Play ve hře na jamky soutěže World Golf Championships v Austinu v USA (dotace 9,5 mil. dolarů):
Finále:
Day (Austr.) - Oosthuizen (JAR) 5/4,
o 3. místo:
Cabrera-Bello (Šp.) - McIlroy (Sev. Ir.) 3/2.

Reklama