Hlavní obsah

Golfové US Open vede po nedohraném 2. kole domácí Johnson

Oakmont

Američan Dustin Johnson je v čele golfového US Open po druhém nedohraném kole. Druhý major sezony má zpoždění od úvodního dne, které narušilo počasí. Druhý den hráči nestihli dokončit kvůli tmě.

Foto: Sport.cz

Americký golfista Dustin Johnson.

Článek

Johnson, který útočil na titul z US Open už loni, ale trojpat ho připravil o naději, stihl odehrát obě kola a má na hřišti v Oakmontu skóre -4. Čtyři rány pod par je rovněž jeho krajan Andrew Landry, ale toho druhá osmnáctka teprve čeká.

Jeden z hráčů s nejdelšími ranami Johnson mohl mít ještě lepší výsledek, ale nevyužil ke skórování několik možností. Mezi golfisty, kteří dohráli 2. kolo, má náskok dvou ran před krajanem Scottem Piercym a Španělem Sergiem Garcíou.

"Byl to dlouhý den, ale mám pocit, že jsem hrál velmi solidně," řekl šestý hráč světa Johnson, který v pátek odehrál 36 jamek. "Dobře jsem drivoval, zahrál hodně povedených ran železy a měl pocit, že jsem míče dobře hrál na greenech."

První hráč světa Australan Jason Day má za sebou patnáct jamek z druhého kola, celkem má +5 a je na děleném 56. místě. Obhájce titulu Američan Jordan Spieth nebo Severní Ir Rory McIlroy budou druhé kolo a případně i třetí hrát v sobotu.

Reklama