Hlavní obsah

Povodně zasáhly také golfová hřiště

Terezín,Poděbrady

Hřiště v Poděbradech a Terezíně byly nejvíce zasaženy letošní povodní. Několik dalších areálů záplavy více či méně poničily. Nejhůře dopadlo hřiště Kotlina v Terezíně. "Je to špatný, máme zde dva a půl metrů vody," prozradil logicky rozladěný prezident Maria Theresia Golf Clubu Jan Hubáček, který doufá, že voda do čtrnácti dnů opadne.

Foto: www.lindner.de

Ilustrační foto

Článek

Zcela pod vodou je také hřiště v Poděbradech. "Máme zde jedno velké jezero s hloubkou půl metru až metr a půl. Hřiště neexistuje," konstatovala smutně manažerka Golf Clubu Poděbrady Lenka Dbalá.

Částečně byly zasaženy hřiště v pražských Hodkovičkách, Hluboké nad Vltavou, Starých Hamrech a ve Staré Boleslavi. "Provoz hřiště to neomezí, pouze tím urychlíme rekonstrukci devátého greenu. Tento čtvrtek bysme chtěli hřiště otevřít," řekl ředitel GCC Hodkovičky Tomáš Kužela.

Ve Staré Boleslavi mají obdobný problém s druhým greenem, který byl částečně zaplaven, jinak hřiště je v pořádku. Přes hřiště v Hluboké nad Vltavou se minulý týden přelila voda a nyní se na něm nachází několik podmáčených míst. "Voda během víkendu zmizela a nezanechala žádné velké stopy. Příští týden plánujeme otevření hřiště," prozradil manažer GK Hluboká n. Vltavou Antonín Loužek.

Na povodně jsou ve Svobodných Hamrech zvyklí a nezaskočila je ani sedmdesáticentimetrová vrstva vody naměřená v sobotu. "Hřiště je v pořádku, neboť je koncipováno tak, aby voda měla kam odtéci," řekl manažer GCC Svobodné Hamry Petr Barták.

Reklama