Hlavní obsah

Miliardář se vrací na scénu. Uspěje sportovní legenda po dvou operacích zad?

Praha

Ikona, která neměla konkurenci. To byl před lety golfový génius Tiger Woods. Legenda. Ano, ale nic netrvá věčně, ani přesné odpaly. Američanovi nyní patří v žebříčku až pozice v deváté světové stovce. Obrovský kontrast oproti skutečnosti, když mezi roky 1997 až 2010 seděl na světovém trůnu 623 týdnů. Osobní problémy, zranění a vše je náhle v jiných barvách. Sám Woods má ale jasno. „Nejsem mrtvý, jsem připraven,“ citoval ho server espn.com.

Foto: www.dailymail.co.uk

Golfový míček z hole Tigera Woodse míří na fotografa

Článek

Po problémech se zády se má Woods vrátit po téměř šestnácti měsících na turnaji, který sám pořádá. Co ukáže na World Challenge na Bahamách?

Po dvou operacích zad a v téměř čtyřiceti letech je tu comeback golfisty, který před deseti lety vydělával nejvíc peněz ze všech sportovců. V roce 2007 zinkasoval 122 miliónů dolarů. „Jsem nervózní na každém turnaji. Ať už to je po pauze nebo je to šestý v řadě nebo to je major," přiznal Woods.

Podle časopisu Golf Digest byly jeho finanční příjmy astronomické. V letech 1996 až 2007 vydělal téměř 770 miliónů dolarů, což dělá při současném kurzu přes 19 miliard korun!

Má jasno, chce ostatní porazit

Teď finance neřeší, má jiné starosti. „Jsem nervózní, a to je dobrý způsob, chcete-li mít takovou nervovou energii, kterou směřujete do agrese, pozornosti a soustředění, pak to je dobrá věc. Pokud bych nebyl nervózní, znamenalo by to, že mi to je jedno, a to já nechci," řekl za měsíc čtyřicetiletý Woods.

V červnu minulého roku zahrál Woods v Ohiu nejhorší kolo v profesionální kariéře. Ve třetím kole předvedl 85 ran, což bylo 13 nad par hřiště. V březnu téhož roku poprvé po více než 18 letech vypadl z elitní stovky světového žebříčku. V roce 2013 ještě patřil mezi deset nejlépe vydělávajících sportovců světa. V témže roce byl pojedenácté vyhlášen hráčem roku na golfovém okruhu PGA Tour. To býval ještě světovou jedničkou. To vše bylo.

Nyní se pokouší o návrat. Navždy zůstane legendou, otázkou je, jak jednou odejde. „Jsem tady, chci hrát a bojovat. To opravdu chci. Jsem sportovec, který chce ostatní porazit, chci soutěžit," povídá Woods, kterého bude golfový svět opět s napětím sledovat. Probleskne opět jeho genialita?

Reklama