Hlavní obsah

Janda věří, že se po dvou letech rozední. Pomáhá i nová helma

LIBEREC

I drobnosti mohou mít velký vliv na výkon sportovce. Čeští skokani vyrazí do sobotního boje na mistrovství světa v Liberci s upraveným designem přileb dle osobního přání každého reprezentanta. Romana Koudelku má donést dál vlastní podobizna s okřídlenou kšiltovkou, nejvýraznější úpravu zvolil nejstarší člen týmu Jakub Janda.

Článek

„Je to výjev, kdy se noc mění v den. Tak doufám, že se po dvou letech rozední,“ popisoval se smíchem Janda, jehož přilba má nově zelenomodrý nádech. „A taky je tam sova, symbol moudrosti. Její rozvážnost by se mi hodila,“ přemítal majitel stříbra a bronzu z mistrovství světa v Oberstdorfu před čtyřmi lety. Poslední dva roky se Janda výsledkově hledal a až letos, po obnovení spolupráce se slovinským koučem Vasjou Bajcem, začíná připomínat časy minulé.

Koudelkův panáček s lyžemi v ukázkovém „véčku“ plachtí s pomocí křídel na čepici. „Snad i mě ta křídla donesou co nejdál,“ přál si současný nejlepší skokan v České republice. Ostatní z českého týmu volili osobní motivy z přírodní říše. Ondřej Vaculík vybral mouchu, Lukáš Hlava psa, Martin Cikl tygra.

„To je Anežka, můj miláček,“ rozesmál své reprezentační kolegy i novináře Hlava, když popisoval svůj motiv. „Je to psí slečna z nejrychlejšího plemene na světě. Umí až 65 kilometrů v hodině,“ dodal čtyřiadvacetiletý skokan. „Mě odmala fascinují šelmy. Proto mám na helmě tygra. Bílého, jako symbol zimy,“ doplnil Cikl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.