Hlavní obsah

Bezmála každý desátý olympionik se na hrách v Pekingu zranil

LAUSANNE

Na olympijských hrách v Pekingu se zranilo celkem 1055 sportovců, což znamená, že lékařské ošetření musel vyhledat bezmála každý desátý olympionik. Na základě lékařských informací z účastnických zemí o tom ve čtvrtek informoval Mezinárodní olympijský výbor.

Článek

Více než polovina zraněných sportovců měla problémy s nohou a chodidlem, přes sto jich utrpělo zranění hlavy. Tři čtvrtiny úrazů se staly při soutěži, nejčastěji zranění stehenního svalu a výrony kotníků.

Kotník si poranila i česká výškařka Romana Dubnová, která si při finále olympijské soutěže přetrhla vnější vazy a poškodila kloubní pouzdro.

Nejnebezpečnějšími sporty byly fotbal, házená, pozemní hokej, box, taekwondo a vzpírání. Při nich se zranil každý sedmý olympionik. Naopak žádná absence na tréninku ani při závodě nebyla hlášena při rychlostní kanoistice, skocích do vody, jachtingu a synchronizovaném plavání.

Při soutěži akvabel však postihla slabost Japonku Hiromi Kobajašiovou, které vody musely pomoci týmové kolegyně společně s dvěma pořadateli. Bazén pak opustila na nosítkách.

Reklama