Hlavní obsah

Volejbalistky brzdí zranění, Svorada míří do hor

PRAHA

Zranění Soni Novákové komplikuje závěrečnou přípravu plážových volejbalistek na olympiádu. Hráčku, která s Evou Celbovou tvoří nejlepší český pár, trápila při víkendovém Superpoháru v Doksech neustávající bolest v rameni. Reprezentantky přitom plánují ještě ostrý herní test na Světovém okruhu v Klagenfurtu a těsně před odletem challenger ve Slavkově.

Foto: Novinky

Jedničky českého plážového volejbalu - Soňa Nováková (vlevo) a Eva Celbová.

Článek

"Mám s ramenem chronické potíže, tentokrát mi ale vůbec nešlo podávat, tak jsme raději odstoupily z turnaje. Necelé tři týdny před olympiádou nemělo cenu riskovat, tělu prospěje pár dní klidu. Uvidím, co mi řeknou lékaři, až pak rozhodneme o dalším programu," prohlásila po krachu v Doksech Nováková.

Ani jedna z hráček nechce připustit, že by zdravotní obtíže Novákové měly ohrozit jejich účast v Aténách, a shodně odmítají i názor, že na pláži extrémní řecké horko nevadí. "Máme sice radši teplý písek, ale padesát na slunci, v tom se nedá dýchat. Přežít to lze jen s dobrým pitným režimem a doplňovat tekutiny nejen vodou, ale i iontovými nápoji, prostě valit do sebe minerály," vypráví Celbová.

DO STARTU OH ZBÝVÁ:18 DNÍ

Na úmorné vedro v dějišti her se chystá i cyklista Ján Svorada, jenž absolvuje závěrečnou přípravu v horách na severu Itálie a těsně před cestou do Atén ho čeká ještě etapový závod v Portugalsku. "Vše podřizuji naladění ideální formy na 14. srpna, kdy se jede silniční závod jednotlivců, a cítím, že kondičně jdu nahoru. Olympiáda má výjimečnou atmosféru, právě to mě na ní nejvíce láká," cituje ČTK cyklistu, který se představí na OH už potřetí a v předposlední den aténských her oslaví 36. narozeniny.

Konečně zprovozní maratónskou trasu

Už tento týden má být zprovozněna jedna z nejkritizovanějších olympijských staveb, obnovující antickou trasu z Maratónu do Atén, kterou jako první běžel posel se zprávou ze slavné bitvy mezi Řeky a Peršany v roce 490 před naším letopočtem.

Renovace měla být dokončena už loni, ale po krachu dodavatelů vše nabíralo katastrofální zpoždění. Zabrala až pohrůžka MOV, že když vše nebude hotovo do konce července, olympijský maratón se na legendárním úseku měřícím 42,195 km prostě nepoběží. Nově dokončená silnice má přispět i ke zlepšení spojení mezi letištěm a některými předměstími Atén.

Reklama

Související témata: