Hlavní obsah

Řeckou výpravou otřásl sebevražedný pokus judistky

ATÉNY

Týmem řeckých judistů otřásla těsně před začátkem olympijských her tragédie - milenecká hádka mezi reprezentantkou Eleni Ioannuovou a jejím přítelem vyvrcholila dvojím pokusem o sebevraždu. Zatímco judistka Ioannuová leží v nemocnici v kritickém stavu už od soboty poté, co nad ránem spadla ze třetího patra, její partner se pokusil zabít v pondělí.

Článek

"Spadl ze stejného místa jako ona a utrpěl vážná zranění. Policie nyní vyšetřuje příčiny pádu, v současné době se ale přiklání k tomu, že skočil. Byl to nejspíš sebevražedný pokus," cituje agentura Reuters anonymní zdroj. Policie se zatím kloní k verzi dvojího pokusu o sebevraždu.

"Je to případ vášně. Hádali se předtím, než dívka spadla," řekl podle Reuters policejní důstojník. "Teď, po tragickém konci jejich hádky, se mladík rozhodl také skočit. Policie oba případy vyšetřuje jako pokus o sebevraždu," potvrdil.

Čtyřiadvacetiletý Jorgos Chrisostomides, přítel trojnásobné řecké mistryně, byl okamžitě po sobotní tragédií vyslýchán na policii. Brzy byl propuštěn, v pondělí však nejspíš svou přítelkyni následoval. Reuters uvádí, že příbuzní Ioannouvé jsou přesvědčeni o tom, že její pád byl také sebevražedným pokusem. Podle nich hádku o budoucnosti vztahu neunesla.

Náhradnice je nešťastná

Řecký tým je neštěstím otřesen. Eleni Patsiuová, která byla do reprezentace nominována místo Ioannuové, je z okolností svého zařazení do mužstva velice nešťastná. "Jinak bych byla radostí bez sebe. Teď ale ne, Eleni je moje kamarádka a vím, že její stav je kritický," řekla Patsiuová.

Šokován je i šéf Řeckého olympijského týmu Jannis Papadojannakis, který byl v nemocnici dát krev potřebnou k operaci Ioannuové. Přítel judistky skočil ve chvíli, kdy se byli v nemocnici zeptat na stav reprezentantky zástupci vlády. "Byl tu právě na návštěvě ministr sportu, když jsme se doslechli, že ten hoch také skočil. Je to smutné," řekl mluvčí nemocnice.

Reklama

Související témata: