Hlavní obsah

Tenista Berdych ve čtvrtfinále!

ATÉNY

Česká tenisová pohádka na olympijských hrách nekončí. Osmnáctiletý Tomáš Berdych, který v úterý šokoval Atény vyřazením světové jedničky Švýcara Rogera Federera, ustál i zápas třetího kola se Španělem Tommym Robredem a ve vyrovnané bitvě si vítězstvím po setech 7:6, 4:6 a 8:6 zajistil účast ve čtvrtfinále.

Článek

"Bylo to tenisově náročnější a vyčerpávající utkání než s Federerem. Hráli jsme dlouhé výměny," řekl Berdych. Po výhře nad Švýcarem získal pro zápas s Robredem potřebné sebevědomí. "Už vím, že se dá porazit každý a nic není nemožné," uvedl.

V nesmírně vyrovnaném utkání si v prvním setu oba soupeři podrželi svůj servis a na řadu přišel tie-break. V tom se Berdychovi dařilo a po vítězství 7:2 získal první sadu.

Do druhého setu vstoupil rodák z Valašského Meziříčí v novém bílém tričku, ale při Robredově servisu neuhrál ani míček. Když už se zdálo, že i druhý set dospěje do zkrácené hry, poprvé a naposledy se Berdychovi nepodařilo udržet servis. Za stavu 5:4 využil dvaadvacetiletý Španěl hned první setbol a bylo vyrovnáno.

Závěr vyšel na výbornou

Obrázek se nezměnil ani v rozhodující sadě, která se dohrávala za umělého osvětlení. Oba tenisté museli odvracet brejkboly, ale svá podání si drželi. Závěr utkání však vyšel Berdychovi parádně. V posledních třech hrách ztratil jediný míček a po dvou hodinách a šestadvaceti sekundách se radoval z postupu mezi nejlepších osm. Poté, co za stavu 6:6 prolomil poprvé v zápase Robredovo podání, proměnil hned první mečbol esem.

"Teď mám těch životních výher nějak víc za sebou," radoval se Berdych ze skalpů Federera a Robreda. Výhry nad Španělem si aktuálně vážil více. "Je to o kolo dál, to se cení," řekl.

S Dentem se utká poprvé

O semifinále bude ve čtvrtek talentovaný český tenista bojovat s patnáctým nasazeným Dentem. Bude to jejich premiérový duel, na čtyřiadvacetiletého Američana zatím Berdych ještě na turnajích ATP nenarazil.

"Čeká mě úplně odlišný styl, bude na mě vyvíjet velký tlak, protože hraje servis volej a i po returnu nabíhá na síť. Bude to psychicky náročné," tušil Berdych.

TENIS
Muži - dvouhra, 3. kolo
Berdych (ČR) - Robredo (15-Šp.) 7:6 (7:2), 4:6, 8:6

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.