Hlavní obsah

Celbová s Novákovou na závěr podlehly Američankám

ATÉNY

Senzace na beachvolejbalovém kurtu v aténském komplexu Faliro se nekonala a Eva Celbová se Soňou Novákovou jdou do osmifinále z druhého místa. O lepší nasazení před vyřazovací částí olympijského turnaje se Češky utkaly s úřadujícími mistryněmi světa Kerri Walshovou a Mistry Mayovou, proti nimž uhrály v obou setech shodně sedmnáct bodů.

Článek

Obě dvojice si už v předchozích dvou duelech na OH zajistily pokračování v turnaji, zápas před plnými tribunami ve skvělé atmosféře si tak mohly vychutnat. České volejbalistky si navíc dnes poprvé vyzkoušely hru za umělého osvětlení a proti americkým favoritkám začaly nebojácně. Ve snaze vyhnout se vysokému bloku Walshové ovšem v útoku často posílaly míče mimo hřiště.

V prvním setu se české hráčky držely ještě do stavu 12:12, když Celbová nachytala zkušené soupeřky esem přímo z podání. Následné dvoubodové vedení však jedničky olympijského turnaje z Kalifornie už udržely. Podobný scénář měl i začátek druhé sady a po dvou neúspěšných útocích Celbové prohrával český pár o čtyři body (7:11). Z rytmu soupeřky nevyvedl ani oddechový čas.

Teprve po nečisté nahrávce Mayové svitla Celbové s Novákovou naděje, když snížily na dvoubodový rozdíl 16:18, ovšem žádnou dramatickou zápletku Američanky nepovolily. V sedmém vzájemném zápasu české volejbalistky pošesté porazily a do osmifinále jdou s čistým štítem. Celbová s Novákovou jako druhé ve skupině A budou čekat, koho jim los pro osmifinále přidělí.

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL - Muži
Skupina B:
Alvarez, Rosell (Kuba) - Canet, Hamel (Fr.) 2:0 (18, 19).
Skupina C:
P. Laciga, M. Laciga (Švýc.) - Berger, Gosch (Rak.) 2:0 (17, 19).
Konečné pořadí skupiny C:
1. Bosma, Herrera 6 b., 2. P. Laciga, M. Laciga 5, 3. Berger, Gosch 4, 4. Nowotny, Gartmayer 3.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL - Ženy
Skupina A:
Walshová, Mayová (USA) - Celbová, Nováková (ČR) 2:0 (17, 17).
Konečné pořadí skupiny A:
1. Walshová, Mayová 6 b., 2. Celbová, Nováková 5, 3. Tokunová, Kusuharaová 4, 4. Kadijková, Leenstraová 3.
Skupina B:
Beharová, Shelda (Braz.) - Grassetová, Perazaová (Kuba) 2:0 (14, 19).
Konečné pořadí skupiny B:
1. Beharová, Shelda 6, 2. Grassetová, Perazaová 5, 3. Perrottaová, Gattelliová 4, 4. Naidoová, Willandová 3.
Skupina C:
Lahmeová, Müschová (Něm.) - Ana Paula, Sandra Piresová (Braz.) 2:1 (-18, 15, 11).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.