Hlavní obsah

Rozhodčí se odmítli zabývat protestem Šmídové

ATÉNY

Jachtařce Lence Šmídové se nepodařilo na OH v Aténách změnit rozhodnutí jury o diskvalifikaci z šesté rozjížďky. Rozhodčí odmítli případ odmítli znovu projednávat, protože nová svědkyně Šmídové prý k tomu nebyla důvodem. Ve středeční šesté jízdě skončila Šmídová šestá, ale podle vedoucí Norky Sundbyové jí Češka na vodě neudělala dostatek místa na projetí.

Článek

"Je to hodně šalamounské řešení a nevím, co si o tom mám myslet," řekl ČTK trenér David Křížek. Nové světlo do případu měla vnést Španělka Neus Garrigaová, která v inkriminovaný okamžik jela poblíž a spornou situaci viděla. "Jenomže podle nich si Lenka svědka mohla přivést k prvnímu jednání, takže to teď nebyl důvod k znovuotevření případu," divil se Křížek.

.:ANKETA:
Co si myslíte o rozhodnutí rozhodčích? Hlasujte na konci článku

Česká strana čekala, že se jí nepodaří rozhodnutí změnit. Norka je světovou jachtařkou roku a v případě, že by jury dala Šmídové za pravdu, musela by Sundbyovou zároveň ze závodu vyloučit. "Nechtějí do toho šťourat," řekl Křížek.

Dnes jsou na pořadu devátá a desátá rozjížďka z celkového počtu jedenácti a výsledky hodně napoví o konečném pořadí. Zatím vede Sundybová před Australankou Sarah Blanckovou a Dánkou Signe Livbjergovou. Šmídová je s minimálním dostupem čtvrtá. "Dnešek je strašně důležitý, protože v neděli nemá foukat," řekl Křížek.

Reklama