Hlavní obsah

Tragédie. Talentovaná snowboardistka zemřela v den svých 18. narozenin. Proč?

Praha

V okruhu přátel a svých nejbližších měla ve středu oslavit své osmnácté narozeniny nadějná britská snowboardistka Ellie Soutterová. Právě ten den se stal ale jejím vůbec posledním. Nečekanou smrt mladé dívky oznámila Britská olympijská asociace.

Foto: Sport.cz

Ellie Soutterová patřila k velkým nadějím britského sportu.

Článek

Měla jasný cíl. Kvalifikovat se na zimní olympijské hry v Pekingu v roce 2022. V minulém roce uspěla zatím na olympijských hrách mládeže v Erzurumu, pro svou zemi tam získala bronzovou medaili a odborníky byla považována za velký talent a jednu z možných budoucích velkých soupeřek úspěšné Češky Evy Samkové.

"Je to neuvěřitelné. Ještě mi to úplně nedošlo, jsem plná emocí. Když jsem získala medaili, nemohla jsem zadržet slzy," popisovala svůj loňský úspěch mladá dívka.

Výborné výkony jí navíc zajistily i účast na letošním srpnovém juniorském mistrovství světa na Novém Zélandu, což měl být vrchol její dosavadní kariéry.

Vše se však změnilo právě ve středu. "Ellie zemřela v den svých osmnáctých narozenin. Jsem na tebe tak hrdý, Ellie. Chybíš mi mnohem víc, než si kdokoliv dokáže představit. Odpočívej v pokoji, má malá šampiónko," psal na sociálních sítích zdrcený otec Tony.

Snowboardkros byl největší vášní Soutterové. Na své závody se připravovala v zahraničí, poslední dny však trávila doma. A právě zde ji potkala smrt. Co bylo její příčinou, je však stále nejisté.

"Ellie byla velmi populární a její odchod v pouhých osmnácti letech je nepředstavitelný. Naše myšlenky jsou s její rodinou a všemi, kteří ji milovali," vyjádřil soustrast mluvčí britské asociace.

Reklama