Hlavní obsah

Rekordman Schlierenzauer si dá pauzu od závodů

Innsbruck

Rekordman Světového poháru skokanů na lyžích Gregor Schlierenzauer se zkraje sezony trápí a dá si pauzu od závodů. Osmadvacetiletý Rakušan, který má zlaté medaile z olympijských her, mistrovství světa ve skocích i letech a dva křišťálové glóby, raději bude individuálně trénovat. Vrátí se až na Turné čtyř můstků.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Gregor Schlierenzauer z Rakouska.

Článek

Schlierenzauer se ocitl na vrcholu ve 23 letech. Od té doby sbírá úspěchy jen sporadicky a spíš jako člen družstva, navíc ho v posledních letech zlobilo koleno. V této sezoně z pěti závodů jen v jednom postoupil do druhého kola.

"S trenéry jsme se rozhodli, že nepojedu na příští svěťák. I když jsem měl dobrou a náročnou přípravu, techniku nemám dobrou," uvedl ve svazovém prohlášení vítěz rekordních 53 závodů ve Světovém poháru. Z aktivních skokanů je mu nejblíže na šestém místě historického pořadí Polák Kamil Stoch s 31 triumfy.

Nejbližší závody v Titisee byly kvůli teplému počasí zrušeny, seriál bude pokračovat 14. prosince v Engelbergu. Turné začne tradičně v Oberstdorfu dva dny před Silvestrem.

Reklama

Související témata: