Hlavní obsah

Kildowová ukončila sezonu, Götschlová má glóbus za super-G

ŘÍM

Americká sjezdařka Lindsey Kildowová kvůli zranění pravého kolena, které si způsobila při tréninku během mistrovství světa v Aare, předčasně ukončila sezonu. Její rozhodnutí přineslo Rakušance Renatě Götschlové malý Křišťálový glóbus za superobří slalom, protože nikdo jiný ji už předstihnout nemohl.

Článek

Dvaadvacetiletá Kildowová si lehce poranila přední křížový vaz a po dohodě s lékařem se rozhodla, že se nezkusí příští týden v italském Tarvisiu vrátit na bílé svahy. "Je to především preventivní krok. V jejím věku nemá smysl vracet se na pár závodů a jakkoliv riskovat. Soustředí se na příští sezonu," řekl agentuře AP mluvčí amerického týmu Marc Habermann.

Na světovém šampionátu ve Švédsku stihla Kildowová získat stříbrné medaile ve sjezdu a superobřím slalomu. Letos triumfovala ve třech závodech Světového poháru a v celkovém hodnocení jí patří pátá příčka.

V klasifikaci super-G byla dokonce druhá, ale na Götschlovou už nezaútočí. Rakušanka se díky tomu může s předstihem radovat z vítězství v disciplíně, protože na aktuálně třetí krajanku Nicole Hospovou má před posledními dvěma závody sezony nedostižný náskok 213 bodů. Jednatřicetiletá specialistka na rychlostní disciplíny hodnocení superobřího slalomu vyhrála potřetí v kariéře, další čtyři malé glóby má za triumfy ze sjezdu.

Reklama