Hlavní obsah

Svindal má malý glóbus za superkombinaci, Bank nedojel

KVITFJELL

Malý křišťálový glóbus pro nejlepšího lyžaře v superkombinaci získal dnes Nor Aksel Lund Svindal. Poprvé udělovanou trofej za vítězství ve zkráceném sjezdu a jednokolovém slalomu si zajistil k radosti domácích fanoušků díky třetímu místu v Kvitfjellu. Vítězstvím se však přiblížil k celkovému prvenství v seriálu SP Rakušan Benjamin Raich, český reprezentant Ondřej Bank slibně rozjetý závod nedokončil.

Článek

Kvitfjell hostil čtvrtou a poslední superkombinaci v sezóně. Dvojnásobný mistr světa Svindal před ní ztrácel jen bod na Švýcara Marka Berthoda, ten však v pátek skončil až devátý. Svindal, který bojuje s Raichem i o velký glóbus pro nejlepšího muže sezony, zaútočil z devátého místa po sjezdu a posunul se až na bronzový stupeň.

Raich sjel slalom suverénně nejrychleji, zato Bankovi technická polovina závodu všestrannosti nesvědčila a nezužitkoval 14. místo ze sjezdu. Ve spodní pasáži chyboval a vyjel ze slalomové trati. Zlostí praštil do tyče a až pak se rozhodl do branek vrátit. S obrovskou ztrátou se však nevešel do potřebného časového limitu a nebyl klasifikován.

Vítěz sjezdařské části Švýcar Didier Cuche neměl mezi slalomáři šanci vedení udržet, nicméně bodoval jako šestnáctý. Raich vede šest závodů před koncem SP před Svindalem o 117 bodů. V Kvitfjellu se ještě pojede v sobotu sjezd a o den později superobří slalom.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.