Hlavní obsah

Koukal doléčuje operované rameno, do sezóny vstoupí později

PRAHA

Nevídané trable si prožil po letošní sezóně běžec na lyžích Martin Koukal. Neustávající bolest v rameni, které si vykloubil při pádu ve skiatlonu na únorovém mistrovství světa v japonském Sapporu, donutila osmadvacetiletého reprezentanta podstoupit na začátku června operaci, která významně posunula jeho plány před novou sezónou.

Článek

„Všichni jsme zprvu mysleli, že to mám v rameni jen natažené. Když ale bolest neustoupila ani po dvou měsících, šel jsem na magnetickou rezonanci a až ta odhalila, co s tím vlastně mám. Vše jsem konzultoval i s docentem Kolářem, který je vyhlášený propagátor neoperativní léčby, ale v tomto případě to jinak nešlo. Doporučil mi pracoviště v Olomouci, kde mi spravili utrženou chrupavku a šlachu,“ líčil Koukal při středečním setkání novináři, při němž Kateřina Neumannová představila podobu závodu seriálu Tour de Ski, který se v prosinci uskuteční na Pražském hradě.

Právě náročný osmidílný podnik na sklonku roku bude zřejmě Koukalovou premiérou mezi světovou elitou. „Optimistický výhled je, že bych do měsíce mohl začít naplno trénovat. V horším případě za sedm týdnů. Zatím se udržuji jízdou na rotopedu, běhám, bohužel ale nemůžu pracovat na posílení horních partií. V tom budu mít skluz. Nechci ale nic uspěchat. Do Světového poháru se vrátím v momentě, kdy budu moci závodit se světem. Nechci začít v listopadu na 50. místě. Takže je dost pravděpodobné, že začnu až na Tour,“ vysvětlil mistr světa z roku 2003.

Reklama