Hlavní obsah

Slalomářka Záhrobská neřeší, kdy konečně vyhraje závod SP

PRAHA/PANORAMA

Mistryně světa ve slalomu Šárka Záhrobská neřeší, kdy konečně vyhraje závod Světového poháru. V neděli při souboji se světovou špičkou v její silné disciplíně v kanadské Panoramě skončila počtvrté na stupních vítězů a potřetí druhá. Lyžařka ale cítí, že je na tom fyzicky lépe než v minulé sezóně, z čehož mohou plynout lepší výsledky v obřím slalomu, v němž byla v sobotu jedenáctá.

Článek

"Rozhodně ale pro mě stupně vítězů pořád nejsou klasikou," prohlásila v telefonickém rozhovoru s českými novináři Záhrobská. Cítí se prý dobře, ale na vítězství nemyslí, přestože její otec a trenér Petr Záhrobský hovoří o maximálně týdnech, než výhra přijde. "Nevím jestli přijde v Aspenu, v Lienzu, na konci sezóny nebo příští rok... Nechávám tomu volný průběh," uvedla.

Radost jí v sobotu udělal obří slalom, v němž předvedla druhý nejlepší výkon v kariéře. "Je cítit, že kondička je lepší než loni, odvedli jsme v létě velký kus práce," radovala se. Přestože byl obří slalom velmi dlouhý a náročný, na konci Záhrobské prý síly neubývaly.

V průběžném pořadí slalomu SP je třetí, v obřím slalomu sedmá. "To ani nevím," řekla. Jezdí hlavně na pocit, na kvalitní výkon, výsledek prý přijde s tím. "Jsem vyrovnanější, ale i proto, že jsem zase o rok starší. Uvědomila jsem si spoustu věcí, ale vyrovnanost nemá nic společného s tím, že jsem druhá tady a sedmá támhle. Jen mi dodá sebevědomí, že slalom umím," prohlásila.

Kanadská příroda dodává Záhrobské energii

Ačkoliv si její otec stále stěžuje na špatnou kanadskou organizaci a plýtvání penězi, Záhrobské se cesta do Kanady zamlouvá. "Je tu krásná příroda, ta mi dává ohromnou energii," uvedla. Spolu s otcem si našli i kvalitní tratě na trénink. "Sice tam je víc lidí, ale nevadí mi to," řekla.

Vítězku ve slalomu a suverénku z Rakouska Marlies Schieldovou nepovažuje za neporazitelnou. "Není o dvě třídy jinde. Když se mi povede ideální jízda jako v tréninku, mohu ji porazit. Dál to neřeším," řekla.

Záhrobskou nyní čekají víkendové rychlostní disciplíny sjezd a superobří slalom v Lake Louise, v nichž tolik nevyniká. "Je to aspoň změna, dobrý trénink techniky i pro točivé disciplíny, je potřeba vnímat rychlost," našla pozitivum. "Ale bezhlavě se do toho pouštět nebudu," dodala.

Reklama