Hlavní obsah

Skikrosařům se první závod o den protáhl

LES CONTAMINES

Skikrosařům včetně českého favorita Tomáše Krause se úvodní závod sezóny protáhl do dvou dnů. Na Světovém poháru ve Francii v sobotu sněžilo, pořadatelé museli trať často upravovat a byla špatná viditelnost, takže lyžaři absolvovali jen kvalifikaci. Do nedělního závodu postoupil Kraus ze čtvrtého místa a předposlední pozici pro dvaatřicetičlenné finále zabral Zdeněk Šafář.

Článek

Nabitou kvalifikací s 90 účastníky neprošli Jan Soukup, Petr Takáč, Radek Čermák, Čeněk Hončl, Jakub Kopřiva a Ondřej Krupa. Nejlépe kvalifikaci zvládl Švýcar Michal Schmidt.

Dvojnásobný mistr světa Kraus v uplynulé sezóně SP skončil v nové olympijské disciplíně těsně druhý, předtím celkové hodnocení dvakrát vyhrál.

V nedělním prvním kole bude mít v rozjížďce Francouze Bastelicu a Rakušany Mattu s Kollerem, Šafář se střetne s vítězem loňského SP Norem Grönvoldem, Francouzem Lenelem a Američanem Puckettem.

Výsledky - kvalifikace:
Muži: 1. Schmidt (Švýc.), 2. Pucket, 3. Fiala (oba USA), 4. Kraus, ...31. Šafář, 49. Kopřiva, 65. Čermák, 68. Soukup, 81. Krupa, 83. Takáč, 85. Hončl (všichni ČR).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.