Hlavní obsah

O start na mistrovství Evropy má zájem elita ruských biatlonistů

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Na mistrovství Evropy v biatlonu, které se uskuteční od 20. do 24. února v Novém Městě na Moravě, možná přijedou i nejlepší ruští závodníci. Kromě kompletní české a běloruské elity, části norské a polské reprezentace by tak evropský šampionát ozdobili další špičkoví závodníci.

Článek

"Při jednání na mistrovství světa v Östersundu nám vedení ruské výpravy potvrdilo, že nechce absolvovat zkoušku před mistrovstvím světa v Koreji a zvažuje v kompletním složení i s nejlepšími muži v čele s mistrem světa Maximem Čudovem start na evropském šampionátu," řekl ČTK předseda organizačního výboru mistrovství Evropy Jiří Hamza.

Zatím jsou mezi 34 zeměmi v jmenovitých přihláškách uvedeni reprezentanti ruského biatlonového B týmu, ale to je podle slov ředitele mistrovství Evropy Vlastimila Jakeše ještě možné změnit.

Diváci uvidí kompletní českou reprezentaci

Ze špičkových závodníků se v Novém Městě představí nejlepší současný český biatlonista Michal Šlesingr společně s kompletní domácí reprezentací, Nor Lars Berger nebo medailista z olympijských her a MS Tomáš Sikora z Polska. Tahákem bude start nejlepších běloruských biatlonistů v sestavě, která získala v úterý na mistrovství světa stříbrné medaile ve smíšených štafetách.

Sněhové podmínky v Novém Městě jsou před mistrovstvím Evropy vzhledem k současnému nočnímu mrazivému počasí optimální. "Od neděle každou noc zasněžujeme. Máme už dostatečné zásoby technického sněhu. Od čtvrtka do neděle budeme sníh rozvážet na tratě. Nyní ještě chystáme jedno propojení na dvoukilometrový okruh," uvedl šéf novoměstských traťařů Stanislav Buchta. Po deštivém a teplém počasí začátkem února vyžadovaly po Tour de Ski tratě Zlaté lyže velkou úpravu.

Na biatlonové mistrovství Evropy budou k dispozici čtyři různé okruhy v délkách od dvou do čtyř kilometrů. "Také předpověď počasí na nejbližší dny je příznivá, o víkendu má být v noci dokonce až mínus osm stupňů Celsia," pochvaloval si Buchta.

Reklama