Hlavní obsah

Na Žofíně vyhlásí Krále bílé stopy, jasným favoritem je Bauer

PRAHA

Lukáš Bauer je jasným favoritem ankety Král bílé stopy o nejlepšího českého lyžaře uplynulé sezóny, která bude vyhlášena v pátek v Praze na Žofíně. Běžec na lyžích jasně vyhrál celkové hodnocení Světového poháru o plných 633 bodů před svým německým kamarádem Reném Sommerfeldtem. Slavnostní vyhlášení začíná ve 20:00 a přímým přenosem jej vysílá ČT4 Sport.

Článek

Vedle Krále bílé stopy budou vyhlášeni i nejlepší sportovci jednotlivých úseků Svazu lyžařů ČR - nejlepší lyžař v akrobatickém lyžování, alpských disciplínách, běhu na lyžích, lyžování na trávě, severské kombinaci, skocích na lyžích, snowboardingu, nejlepší junior a trenér roku. O jednotlivých vítězích v doplňkových kategoriích rozhoduje odborná porota složená ze zástupců sportovních klubů, novinářů a funkcionářů svazu.

Slavnostní vyhlášení bude oslavou jedné z nejlepších lyžařských sezón v české historii. Skikrosař Tomáš Kraus se stal stejně jako Bauer celkovým vítězem Světového poháru, druhá v konečném hodnocení seriálu jízdy v boulích byla Nikola Sudová. Kvalitní výkony předváděla také slalomářka Šárka Záhrobská a do svého zranění rovněž její reprezentační kolega Ondřej Bank.

Letošní hlasování příznivců lyžování, které probíhalo prostřednictvím SMS zpráv či na internetové adrese www.eoncngkralbilestopy.cz, bylo ukončeno v sobotu 10. května. Průběh hlasování napověděl, že vítěz vzejde z dvojice Bauer - Záhrobská. O tom, kdo převezmu vládu nad českým lyžováním po Kateřině Neumannové, bude jasno v pátek před 21 hodinou.

Král bílé stopy je tradiční anketa o nejlepšího českého lyžaře, kterou už od roku 1973 vyhlašuje Svaz lyžařů České republiky. Široká veřejnost rozhoduje o celkovém vítězi od roku 2005. Historicky prvním vítězem ankety se stal skokan na lyžích Rudolf Höhnl, nejčastější královnou byla Neumannová, která loni převzala korunu posedmé v kariéře.

Reklama