Hlavní obsah

Skokan Hájek je po autonehodě už téměř měsíc v nemocnici

LIBEREC

Jeden z nejlepších českých skokanů na lyžích Antonín Hájek leží už téměř měsíc v liberecké nemocnici po vážné autonehodě. Podle Lidových novin havaroval jednadvacetiletý závodník 29. dubna se svým vozem nedaleko svého domu v Harrachově a musel podstoupit několik operací. Lékaři mu museli chirurgickým zákrokem spravit i poraněnou pánev.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Antonín Hájek

Článek

"Ještě mám trochu skřípnuté nervy, jak jsem dostal ránu do zad, a proto i omezenou hybnost levé nohy. Bolesti ustupují, lepší se to. Nejhorší byl první týden. Lékaři museli odstranit krvácení do břicha, čekal jsem na operaci pánve," řekl Lidovým novinám Hájek, který v březnu na Světovém poháru v Planici vytvořil český rekord v letech 219 metrů.

Podle lékařů by skokan neměl mít po havárii žádné trvalé následky. O tom, kdy se bude moci vrátit ke skokům, je podle něj předčasné mluvit.

Při nárazu vypadl z auta ven

Hájek havaroval poté, co v zatáčce ztratil nad autem kontrolu. "Úplně pomalu jsem sice nejel, ale táta mi říkal, že policajti, kteří nehodu vyšetřovali, povídali, že den předtím právě v těch místech silničáři zalepovali díry v asfaltu. Zůstalo tam po nich dost štěrku a nerovností," prohlásil rodák z Frýdlantu.

Při nárazu vypadl z auta ven. "Ani nevím, za jak dlouho jsem se probral. Ležel jsem na silnici a chtěl se postavit. Nešlo to, nemohl jsem hýbat nohama. Nahmatal jsem v kapse telefon a vytočil tátovo číslo. Záchranka přijela za pár minut a doktoři říkali, že už jsem docela studenej," popsal člen liberecké Dukly, který letos skončil ve Světovém poháru na 43. místě.

Při návratu na můstky se prý bát nebude. "Na mistrovství světa v Oberstdorfu jsem měl před třemi roky docela slušný pád, ale za čtyři dny už jsem zase skákal," připomněl svůj karambol.

Reklama