Hlavní obsah

Závody Tour de Ski v Novém Městě jsou po oteplení v ohrožení

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Po deštivém počasí a oteplení je pořádání závodu Tour de Ski v Novém Městě na Moravě na přelomu roku ve vážném ohrožení. Rozhodnutí o dvou závodech Tour de Ski padne definitivně v úterý 23. prosince po jednání pořadatelů se sněhovým komisařem Ladislavem Slonkem a šéfem běžeckého úseku FIS Jürgem Capolem.

Článek

"Předpověď počasí na nejbližší dny mě děsí. Stav je kritický. Ochladit by se mělo až po Štědrém dnu. Dnes sice napadl necelý centimetr sněhu, ten je ale velmi mokrý," řekl šéf novoměstských traťařů Stanislav Buchta. Dnes ráno se teplota v Novém Městě na Moravě pohybovala okolo nuly a postupně se oteplovalo.

"Technický sníh, který jsme nastříkali na stadion, nám utekl, zůstaly jen bílé ostrovy. Zásoba na kupě se ztenčila na polovinu. Nyní jsme podle hrubého odhadu schopni připravit okruh v délce jednoho kilometru," dodal Buchta.

Podle původního programu se má jet v Novém Městě na Moravě 31. prosince závod mužů na 15 km klasicky a žen na 10 km stejnou technikou, na Nový rok se mají konat sprinterské závody. Českou část seriálu Tour de Ski mají zahájit sprinty v Praze na Výstavišti 29. prosince, ani v metropoli však není situace kvůli teplotám nad nulou ideální.

Reklama