Hlavní obsah

Sjezdař Macartney se téměř přesně po roce opět zranil

KITZBÜHEL

Sjezdaři Scottu Macartneymu hrozí, že bude muset kvůli zranění vynechat velkou část Světového poháru. Jednatřicetiletý americký lyžař si o víkendu při pádu v závodě ve Wengenu zranil koleno a v pondělí odletěl na vyšetření do USA. Macartney se zranil téměř rok přesně od hrůzostrašného pádu v Kitzbühelu, po kterém pro něj loni předčasně skončila sezonu.

Článek

"Je to těžké, protože všechno šlo velmi dobře," řekl agentuře AP Macartney, který určitě přijde o nejbližší podnik SP o víkendu v Kitzbühelu. Americký lyžař se zranil při pádu po jednom ze skoků na sjezdovce Lauberhorn, která je nejdelší v SP a je považována za nejnáročnější.

Macartney si téměř na rok přesně zopakoval situaci z loňské sezóny, kdy 19. ledna v den svých 30. narozenin ošklivě upadl v rychlosti kolem 145 km/h při sjezdu SP v Kitzbühelu. Při pádu po úderu do hlavy upadl do bezvědomí a v nemocnici musel být uveden do umělého spánku. Podle lékařů utrpěl "izolované mozkolebeční trauma", jinak však kromě zhmožděnin a odřenin neměl žádná jiná zranění.

Macartney znovu naskočil do SP a o víkendu se měl vrátit do Kitzbühelu. Jeho nejlepším umístěním v sezoně bylo v prosinci 15. místo ve Val Gardeně a v průběžném pořadí SP sjezdařů mu patří 28. místo.

Reklama