Hlavní obsah

Bauerovi se znovu ozvaly průdušky, bere antibiotika

PRAHA

Běžec na lyžích Lukáš Bauer mění plány finální přípravy před světovým šampionátem v Liberci. Lékařské vyšetření po triumfu na závodech Světového poháru v estonském Otepää totiž odhalilo přetrvávající problémy s průduškami a český reprezentant dostal na týden antibiotika.

Článek

„Ještě druhý den po závodu to vypadalo, že je v pořádku, ale při pondělní prohlídce měl bohužel nález na průduškách. Protože to už bylo potřetí v sezóně, tak se rozhodlo to řešit antibiotiky. Nemá teplotu, není ve stavu nemocných, ale není to na to, aby dál trénoval,“ uvedl na Bauerových stránkách trenér běžců Miroslav Petrásek.

Bauer sám se cítí v pohodě. „Není to tak, že bych spadl do nemoci, necítím se slabý, jako když na člověka leze nemoc, jenom mi chrčí na průduškách. Tohle rozhodnutí je proto, abychom zamezili možnosti, že by se to před mistrovstvím světa zhoršilo, když to nechtělo odeznít za pomoci jiných prostředků,“ doplnil loňský vítěz Světového poháru.

Bauera tak čeká další tréninková pauza. „Trénink začne v domácích podmínkách až léky dobere,“ dodal Petrásek. Česká jednička bojuje s dýchacími obtížemi již od prosince, během Tour de Ski u Bauera dokonce propuklo astma. „To se za deset dnů vyléčilo. Začali jsme znovu trénovat a objevil se lehký zánět nosohltanu, ale to ani podle lékaře nebyl důvod proč by nejel v Otepää,“ řekl Petrásek.

Reklama