Hlavní obsah

Lékaři začali probouzet lyžaře Albrechta, znovu jej ale uspali

INNSBRUCK

První pokusy o částečné probuzení zraněného švýcarského lyžaře Daniela Albrechta z umělého spánku museli lékaři na innsbrucké univerzitní klinice přerušit. Jejich snaha nepatrně zredukovat hloubku komatu a zatížit tělo vlastním dýcháním nepřinesla požadovaný účinek v podobě naplnění smrštěné plíce. Albrecht byl proto znovu uspán a dech opět zcela obstarávají přístroje.

Článek

Lékaři ve své pravidelné zprávě upřesnili, že ke smrštění plic došlo v zadní části orgánu, proto je pacient při léčbě pravidelně přetáčen do polohy na břicho. "Už jsou vidět první pokroky ve formě zlepšení funkce plic," uvádí se v prohlášení. Albrechtův stav lékaři označují nadále za stabilní, k jejich spokojenosti probíhá i mozkolebeční trauma.

Úřadující mistr světa v kombinaci leží v nemocnici od minulého čtvrtka, kdy upadl v tréninku na sjezd Světového poháru v Kitzbühelu. Od té doby je na jednotce intenzivní péče udržován v umělém spánku. Vedle mozkolebečního traumatu Albrecht drobně krvácel z plic, což mělo za následek jejich smrštění.

Reklama