Hlavní obsah

Koudelka byl v Klingenthalu osmý, Schlierenzauer vyrovnal rekord

KLINGENTHAL

Český skokan na lyžích Roman Koudelka potvrdil stabilní formu posledních dnů osmým místem v závodu Světového poháru v Klingenthalu. Ze šestého prvenství za sebou se ve středu radoval Rakušan Gregor Schlierenzauer, jenž tak vyrovnal nejdelší vítěznou sérii v historii seriálu.

Článek

Soutěž, která byla kvůli silnému větru a sněžení několikrát odložena, vedl po prvním kole Nor Anders Jacobsen díky skoku dlouhému 135 metrů. Druhý skok se mu ale tolik nepovedl. Naopak 135 metrů tentokrát předvedl Schlierenzauer a poskočil ze třetího místa na první. Za druhým Jacobsenem potvrdil rakouskou nadvládu třetí Wolfgang Loitzl.

Všichni čtyři čeští skokani se probojovali na bodované pozice. Po prvním kole jedenáctý Koudelka skočil druhým pokusem 129 metrů a o tři místa si polepšil. Ještě větší posun se povedl Jakubu Jandovi, jenž se vyšvihl ze 24. pozice až na 13. příčku. Ondřej Vaculík obsadil 26. a Martin Cikl 28. pozici.

V celkovém hodnocení SP chybí vedoucímu Schlierenzauerovi sedm závodů před koncem sezony pouze 213 bodů k překonání rekordní bilance, kterou drží Němec Martin Schmitt od sezony 1999/2000. Šest závodů po sobě dokázali v minulosti vyhrál jen Finové Janne Ahonen a Matti Hautamäki a další Rakušan Thomas Morgenstern.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.