Hlavní obsah

Němci chtějí na ZOH využít biatlonistku Neunerovou i v běhu

BERLÍN

Hvězdná německá biatlonistka Magdalena Neunerová koketuje po vzoru Norů Larse Bergera a Oleho Einara Björndalena s během na lyžích. Reprezentační trenér běžkařů Jochen Behle by rád šestinásobnou mistryni světa v biatlonu využil na olympijských hrách ve Vancouveru, kde by měla pomoci štafetě.

Článek

"Chci mít na olympiádě k dispozici ty nejrychlejší, a tak bychom mohli Magdalenu Neunerovou a Miriam Gössnerovou potřebovat," jmenoval Behle i nadějnou biatlonistku, které se už letos na mistrovství světa v Liberci podílela na stříbru štafety.

Plán k využití biatlonistek Behle konzultoval se svým biatlonovým kolegou Uwem Müssiggangem a ten nebyl vyloženě proti. Neunerová s Gössnerovou už bez malorážky absolvovaly na začátku sezony testovací závody v Muoniu, aby si vyjely FIS body potřebné ke startu na olympiádě, a nevedly si špatně.

Německé specialistky

Dvaadvacetiletá Neunerová a o tři roky mladší Gössnerová zaběhly časy na úrovni Finky Aino Kaisy Saarinenové, trojnásobné mistryně světa z Liberce. Německé specialistky Katrin Zellerová, Evi Sachenbacherová-Stehleová a Claudia Nystadová oproti tomu v sobotním prvním závodu Světového poháru v norském Beitostölenu obsadily místa na konci třetí desítky.

Ve startu mezi běžkyněmi pod pěti kruhy by Neunerové nemusel zabránit ani program her, neboť štafety se běží dva dny po posledním závodu biatlonistů.

I tak skvělá běžkyně jako Neunerová nicméně bude mít co dělat, aby se jí podařilo napodobit úspěchy Norů. Pětinásobný olympijský vítěz v biatlonu Björndalen vyhrál mezi specialisty závod Světového poháru, jeho reprezentační kolega Berger se dokonce před dvěma lety stal mistrem světa na volné patnáctce.

Reklama

Související témata: