Hlavní obsah

Kraus byl pátý ve skikrosu Světového poháru v Grindelwaldu

GRINDELWALD

Český skikrosař Tomáš Kraus skončil pátý v závodu Světového poháru ve švýcarském Grindelwaldu. V semifinále po kontaktu se soupeři vyjel z trati, finále B potom vyhrál. Vítězem se stal Nor Audun Grönvold. Druhým místem si upevnil vedoucí příčku v seriálu domácí Michael Schmid, Kraus je průběžně šestý.

Foto: Radek Smekal, ČTK

Skikrosař Tomáš Kraus

Článek

Dlouholetý český vládce skikrosu skončil čtvrtý v kvalifikaci a úvodní dvě vyřazovací jízdy vyhrál. V boji o postup do finále odstartoval bok po boku se Schmidem a Kanaďanem Christopherem Delboskem, z vnější dráhy po startu se však musel zařadit za ně. "Od začátku jsem bojoval o to druhé postupové místo, ale i přes několik kontaktů jsem jel za nimi," řekl ČTK čtyřnásobný vítěz Světového poháru.

Těsně před cílem Kraus zaútočil naposledy, ale soupeři mu před brankou zavřeli cestu k předjetí a český lyžař raději v kritické situaci vyjel z trati po křivém dopadu po skoku. "Nebylo to snadné, ale nakonec dobrý výsledek. Čtyřikrát jsem vyhrál, jen jednou se to nepovedlo, škoda," prohlásil mistr světa z let 2005 a 2007.

Protože dva závody Světového poháru vyhrál, neřeší svou šestou pozici v průběžném pořadí seriálu. "Od té doby, co jsem ztratil možnost bojovat o první místo, už se spíš soustředím na jednotlivé závody. Snažím se zajet kvalitní výsledek a podat dobrý výkon," dodal Kraus. Do konce seriálu zbývají ještě tři závody.

Reklama