Hlavní obsah

Lyžař Bauer deklasoval soupeře, na patnáctce jim nadělil minuty

HARRACHOV

Nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer získal svůj sedmý domácí titul. Druhý muž Světového poháru dnes podle očekávání nenašel přemožitele na trati 15 km klasicky a na tratích v Harrachově deklasoval soupeře rozdílem třídy.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Bauer nedal nikomu šanci.

Článek

Druhého Martina Jakše porazil o více než minutu. Na třetí místo se před Martina Koukala dostal dálkový běžec Petr Novák.

Pod slunečním žárem stopa sice rychle měkla, ale vyhlášený klasik Bauer neměl problémy. Dvojnásobný bronzový medailista z Vancouveru, který startoval jako poslední, projel nejrychleji všemi mezičasy. Nováka porazil v cíli o 1:34 minuty, čtvrtý Koukal zaostal již o 2:17 minuty.

Sílu Rajdlové nahradily lyže

Na klasické desítce žen rovněž vyhrála favoritka. Kamila Rajdlová z Dukly Liberec porazila Ivu Janečkovou o 43,5 sekundy a je českou mistryní již podeváté. "Moc sil už nemám, takže to nebylo ideální, ale měla jsem super lyže," řekla Rajdlová, která se na devadesát procent loučí s reprezentací. "Pořád to řeším, možná pojedu příští sezóny nějaké laufy, ale spíš končím," uvedla jednatřicetiletá běžkyně.

Třetí místo obsadila již se ztrátou minuty a půl Klára Moravcová. Olympioničku Evu Skalníkovou porazila i čtvrtá Hana Hančíková.

Reklama