Hlavní obsah

Byla jsem překvapená, Lukáš měl skvělou sezónu, říká staronová královna českého lyžování

Potřetí za sebou se Šárka Záhrobská přetahovala o vítěsztví v anketě Král bílé stopy s běžcem na lyžích Lukášem Bauerem. A stejně jako v minulém roce, i letos fanoušci lyžování přisoudili vítězství v anketě úspěšné slalomářce. "Srovnává se nesrovnatelné a pro fanoušky to muselo být těžké rozhodování," komentovala rozuzlení tradiční ankety pětadvacetiletá závodnice.

Foto: René Volfík, ČTK

Lyžařská koruna Šárce Záhrobské, bronzové medailistce z olympijských her ve Vancouveru, slušela.

Článek

Váš druhý triumf v Králi bílé stopy byl překvapením, obecně se očekávalo vítězství Lukáše Bauera. Byla jste i vy sama zaskočená, když moderátoři přečetli vaše jméno?

Překvapená jsem byla. Lukáš měl skvělou sezónu, na druhou stranu ale ankety jako Král bílé stopy nebo Sportovec roku jsou velmi ošidné, těžko lze srovnávat různé disciplíny. Je to výsledek nějakého hlasování a já mám z vítězství velkou radost, protože Lukáš byl velkým soupeřem.

Komu byste dala vy svůj hlas?

Nevěděla bych, pro koho hlasovat. Srovnává se nesrovnatelné a pro fanoušky to muselo být těžké rozhodování.

Měla jste nějaké indicie, jak anketa dopadne?

Nějaké náznaky byly, ale v těchto anketách není nikdy nic jisté. Rozhodnuto je, až když moderátor řekne: Králem bílé stopy je ten a ten.

Do křesla pro nejlepšího lyžaře jste usedla a nechala si dát na hlavu křišťálovou korunu podruhé za sebou. Bylo to letos jiné než loni?

Letos jsem si to vychutnala víc Člověk už věděl, do čeho jde.

Máte už vybrané místo, kam cenná trofej přijde?

Ta korunka je překrásná! Zatím ale nevím, kam ji dám.

Galavečer na Žofíně byl definitivní tečkou za letošní zimou, příprava na tu další je už ale v plném proudu. V jaké fázi se právě nacházíte vy?

Od čtvrtka znovu trénuji, předtím jsem ale byla dlouho nemocná. Přepadl mě nějaký vir, tělo možná bylo po náročné sezóně méně odolné a trvalo mi dva týdny, než jsem se z toho dostala. Snad jsem si to vybrala na pár let dopředu. 20. května ale znovu vyrážíme do Rakouska na ledovec, kde letos panují vynikající podmínky. Při našem posledním pobytu nebylo výjimkou, že přes noc napadla spousta čerstvého sněhu.

Jak klape příprava s novým trenérem Pavlem Šťastným?

Kostra tréninku zůstává tajná, s Pavlem ale přišla spousta nápadů a nových věcí. Probudilo to ve mně znovu chuť trénovat. Třeba v obřím slalomu konečně vidím, že bychom mohli někam pokročit, a to mě hodně motivuje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články