Hlavní obsah

Sdruženář Dvořák skončil na závěr letní Grand Prix třetí

OBERWIESENTHAL

Český sdruženář Miroslav Dvořák obsadil v závěrečném závodu Grand Prix v německém Oberwiesenthalu třetí místo a zaznamenal svůj nejlepší výsledek v letní soutěži. Třiadvacetiletý člen Dukly Liberec skončil ve čtyřdílném seriálu celkově čtvrtý. Dvořákovy výkony v letní minisérii měly vzestupnou tendenci: po úvodním sedmnáctém místě byl šestý, čtvrtý a dnes premiérově třetí. Na stupně vítězů se dostal po 18. pozici ve skoku díky skvělému běhu na kolečkových lyžích. Na desetikilometrové trati byl rychlejší pouze Magnus Moan.

Článek

Norský sdruženář vyhrál o 6,1 sekundy před osmnáctiletým domácím talentem Johannesem Rydzekem, jenž se díky jednomu prvnímu a třem druhým příčkám stal celkovým vítězem Grand Prix.

Dvořák ztratil 36,7 sekundy a dojel čtvrt minuty před dalším Němcem Erikem Frenzelem. V hodnocení GP bylo pořadí opačné.

Nejlepší letní závod předvedl nejúspěšnější český sdruženář na sněhu Pavel Churavý, jenž obsadil čtrnácté místo. Tomáš Slavík byl dvaadvacátý, Aleš Vodseďálek stejně jako v předchozích závodech nebodoval.

Reklama