Hlavní obsah

Skirkosař Kraus skončil v Alpe d'Huez ve čtvrtfinále

ALPE D'HEUZ

Skikrosaři Tomáši Krausovi se nedaří návrat na stupně vítězů v seriálu Světového poháru. Ve středečním závodu v francouzském Alpe d'Huez vypadl už ve čtvrtfinále. Poprvé v kariéře vyhrál Němec Daniel Bohnacker, ženám kralovala Kanaďanka Kelsey Serwaová.

Foto: ČTK

Český skikrosař Tomáš Kraus během olympijského závodu

Článek

Sedmatřicetiletý Kraus postoupil do závodu jako sedmnáctý z úterní kvalifikace a v osmifinále si pohlídal účast do čtvrtfinále z druhého místa za Kanaďanem Christopherem Delboscem. Ve čtvrtfinále už Kraus na soupeře nestačil - po horším startu se po skoku propadl na chvost své rozjížďky a cílem i čtvrtý projel.

Kraus, vítěz 14 závodů SP, stál naposledy na stupních vítězů na druhém místě přesně před rokem právě v Alpe d'Huez. Vítězně projel cílem již skoro před dvěma lety v La Plagne. V této sezoně byl nejlépe čtvrtý v italském Innichenu.

V Alpe d'Huez nepostoupil z kvalifikace Zdeněk Šafář (54.) a mezi elitní šestnáctku se mezi ženami nedostala ani Nikol Kučerová, jež v kvalifikaci dojela na 22. místě.

Do průběžného vedení disciplíny se po čtyřech závodech dostal Rakušan Andreas Matt, který dojel druhý. Krausovi patří se 105 body třináctá pozice. V pořadí skikrosu žen je první Němka Heidi Zacherová, na druhé místo se posunula vítězná Serwaová.

SP v akrobatickém lyžování v Alpe d'Huez (Francie) - skikros:
Muži:
1. Bonhacker (Něm.), 2. Matt, 3. Koller (oba Rak.), 4. Netzer (Švýc.), ...15. Kraus, 54. Šafář (oba ČR) - nepostoupil z kvalifikace.
Průběžné pořadí SP (po 4 z 11 závodů): 1. Matt 239, 2. Zorcic (Kan.) 194, 3. Teller (USA) 170, ...13. Kraus 105.
Ženy:
1. Serwaová (Kan.), 2. Smithová (Švýc.), 3. McIvorová (Kan.), 4. Zacherová (Něm.), ...22. Kučerová (ČR) - nepostoupila z kvalifikace.
Průběžné pořadí SP (po 4 z 11 závodů): 1. Zacherová 260, 2. Serwaová 249, 3. Smithová 247, ...10. Kučerová 106.

Reklama