Hlavní obsah

Aamodt se smiřuje se ztracenou sezónou

PRAHA/INNSBRUCK

V nezáviděníhodné situaci se ocitl norský lyžař Kjetil Andre Aamodt pár dnů před startem sezóny. Legendární sjezdař si při pádu v tréninku na úvodní závod SP v rakouském Söldenu přetrhl kolenní vazy a zlomil kotník a nyní se v innsbrucké nemocnici začíná smiřovat s faktem, že pro něj sezóna skončila ještě dřív, než začala.

Foto: ČTK

Kjetil Andre Aamodt

Článek
Fotogalerie

Nepříjemný pád, který skončil na operačním sále univerzitní nemocnice v Innsbrucku, potkal dvaatřicetiletého veterána při přípravě na letošní premiéru v obřím slalomu.

"Je to skutečně pech, zranit se pět dnů před startem Světového poháru," citovala Aamodta z nemocničního lůžka BBC. "Na druhou stranu by to mohla být velká motivace pro další roky," naznačil norský reprezentant, že rozhodně nepřemýšlí nad ukončením kariéry.

Aamodt st.: Vrátí se ještě letos!

Otec držitele sedmi medailí z olympijských her a dvanácti cenných kovů z mistrovství světa Finn Aamodt je dokonce přesvědčen, že jeho syn naskočí do Světového poháru ještě v letošní sezóně.

"Myslím, že během čtvrt roku by se mohl dát dohromady včetně rekonvalescence a na začátku následujícího kalendářního roku by mohl být zpět," prohlásil Aamodt st.

Trénink již za tři týdny?

Jeho slova podporuje i verdikt rakouských lékařů, podle kterých by mohl Aamodt začít s lehkým tréninkem již za tři týdny. Nemocnici opustí na začátku příštího týdne.

Sám norský sjezdař ale optimismus svého okolí mírní. "Nechci být špatným prorokem, ale obávám se, že letošní sezóna pro mě skončila," hlásil Aamodt opatrně z Innsbrucku.

Reklama