Hlavní obsah

Snowboardcrossařka Koukalová vyhrála univerziádu

ERZURUM

Klára Koukalová vyhrála na zimní univerziádě v Erzurumu závod ve snowboardcrossu, bronz navíc přidala Martina Krejčová. Mezi muži byl nejvýše Emil Novák, který skončil osmý.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Koukalová bojovala vedle soupeřek na sjezdovce i s myšlenkami na svého dlouholetého přítele Václava Havlíka. Tento snowboardcrossový reprezentant se vážně zranil při čtvrtečním tréninku a leží v tamní nemocnici na jednotce intenzivní péče. Podle informací z české výpravy po zranění hlavy jen obtížně komunikuje s okolím, v ohrožení života ale není.

"Byl to pro mě strašný boj. Byla jsem ho v sobotu navštívit a přiznám se, že jsem i plakala," sdělila v cíli Koukalová. Ta se za svým přítelem vydala znovu hned po slavnostním vyhlášení. "Věřím, že už bude vše lepší a že do konce univerziády se jeho stav zlepší tak, že bude schopen převozu do Čech," řekla Koukalová, která zvažuje, že pokud by nastaly komplikace, neodcestuje začátkem února do Jižní Koreje k dalším závodům Světového poháru.

Studentka Vysoké školy ekonomické v Praze už měla z minulých univerziád na svém kontě druhé, čtvrté a páté místo.

Ani její reprezentační kolegyně Krejčová nevstupovala do závodu v ideálním stavu. Při ranním tréninku totiž upadla na hlavu a na okamžik byla i v bezvědomí. Soutěžní jízdy už ale zvládla výborně, dokonce vyhrála kvalifikaci i čtvrtfinálovou a semifinálovou jízdu.

"Asi jsem byla dost odbržděná a vůbec ne nervózní. Ze třetího místa jsem zklamaná, neboť se mi dnes dařilo a myslela jsem, že bych mohla být aspoň druhá," dodala.

Česká výprava tak vybojovala již tři medaile, o tu první se v sobotu postarala běžkyně na lyžích Eva Nývltová.

Reklama