Hlavní obsah

Aamodta zranění nezastaví, chce se vrátit

INNSBRUCK

Norskou legendu sjezdového lyžování Kjetila Andre Aamodta zranění nezlomilo. Všestranný lyžař, který si ve středu potrhal vazy a zlomil kotník na pravé noze, sice vynechá téměř celou letošní sezóny, již nyní však spřádá plány na tu další. "Ještě nekončím," vzkázal z nemocnice fanoušků a soupeřům.

Článek

Aamodt měl doposud štěstí, zranění se mu vyhýbala velkým obloukem. Snad nejhůře na tom byl před třinácti lety, když si zlomil levý kotník. A pak až nyní.

V Söldenu na ledovci ošklivě spadl v rychlosti okolo sedmdesáti kilometrů v hodině a musel na operaci. "Strašně to bolelo. Kvičel jsem jako prase," prozradil Aamodt a dodal: "Pokud stihnu několik závodů na konci sezóny, bude to jako bonus."

Vyloučil, že by zranění mohlo znamenat ukončení jeho kariéry, během níž nasbíral rekordních devatenáct medailí z olympiád a světových šampionátů. "V další sezóně budu stoprocentně motivovaný. Tohle zranění mi dodá více síly a odhodlání znovu bojovat s časomírou," uvedl Nor.

Plánuje, kterak se vydá na olympijské hry do Turína 2006. A až po nich hodlá ustoupit čerstvé lyžařské krvi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.