Hlavní obsah

Lyžařský veterán Cuche nekončí, bude útočit na další trofeje

LENZERHEIDE

Šestatřicetiletý Švýcar Didier Cuche ukončil spekulace ohledně možného konce kariéry a chce útočit na další sjezdařské trofeje. Na dnešní tiskové konferenci v předvečer finále Světového poháru v Lenzerheide prohlásil, že mu závody na lyžích stále přinášejí radost a má motivaci do další sezóny.

Článek

"Ne, zatím nekončím. Lyžování vždycky bylo mojí vášní a tak to zůstává," prohlásil švýcarský veterán, který bude ve středečním sjezdu útočit na pátý malý křišťálový glóbus. Vedle těchto trofejí má ve sbírce čtyři medaile z mistrovství světa včetně zlaté z roku 2009 v super-G a navíc olympijské stříbro z Nagana.

Specialista na rychlostní disciplíny má na kontě také 17 vítězství ve Světovém poháru, to poslední získal v neděli v norském Kvitfjellu. Přitom byl myšlenkami stále u sporu s ředitelem závodů SP Güntherem Hujarou. O to více se v těchto dnech upřela na jeho osobu pozornost. Jeho výtku k Hujarovi, ať v zájmu bezpečnosti závodníků změní skok, potrestala federace FIS pokutou 5000 švýcarských franků (94 tisíc korun).

"Moje slova mi nepřišla jako neuctivá nebo sportovně nefér," vrátil se ke kauze Cuche. Sjezdaři naopak jeho odvahu ocenili a z vlastních peněz se složili, aby za něj pokutu zaplatili. Cuche je však z celé záležitosti zklamaný natolik, že dnes oznámil svůj odchod z komise sportovců. "Způsob, jak se mnou zacházeli, nehodlám tolerovat. Proto v komisi končím," dodal.

Reklama