Hlavní obsah

Sjezdaři skončili v družstvech ve čtvrtfinále, vyhrálo Německo

LENZERHEIDE

Čeští sjezdaři nezopakovali ve finále Světového poháru loňský triumf v soutěži družstev. Ve švýcarském Lenzerheide dnes Šárka Záhrobská, Kateřina Pauláthová, Ondřej Bank a Kryštof Krýzl vypadli ve čtvrtfinále po těsné prohře s Rakouskem. Z výhry se radovalo Německo.

Článek

Češi v prvním kole vyřadili Chorvatsko i s vítězem Světového poháru Ivicou Kosteličem. V souboji o postup do semifinále skončil jejich souboj s Rakouskem nerozhodně 2:2 a pro nejvýše nasazené a favorizované soupeře rozhodlo šest setin vteřiny.

"Škoda, bylo to hodně vyrovnané, ale Pauláthová to nemohla příliš valit, protože si proti Chorvatsku hnula s kolenem," řekl ČTK trenér Tomáš Bank.

Jeden primát Češi ve finále SP uhájili. Ondřej Bank stejně jako před rokem dosáhl v porovnání všech lyžařů nejrychlejšího času a získal prémii 5000 eur (120.000 korun).

Německo ve finále porazilo díky jízdám vítězky Světového poháru Marie Rieschové, Viktorie Rebensburgové a Felixe Neureuthera výběr Itálie 3:1. Stejným výsledkem zdolalo Rakousko v boji o třetí příčku sjezdaře Švýcarska.

Finále SP ve sjezdovém lyžování v Lenzerheide (Švýcarsko) - družstva:
1. Německo (M. Rieschová, Rebensburgová, Neureuther, Dopfer), 2. Itálie, 3. Rakousko, 4. Švýcarsko, 5. Česko (Záhrobská, Pauláthová, Bank, Krýzl), Francie, Švédsko, Kanada, 9. Chorvatsko.
Pořadí národů (muži+ženy):
1. Rakousko 10.644 b., 2. Švýcarsko 6576, 3. Itálie 5488, 4. Francie 5119, 5. USA 4931, 6. Německo 4623, ...13. Česko 663.

Reklama