Hlavní obsah

Biatlonistka Chvostěnková měla na MS v pozitivní dopingový test

MNICHOV

Ukrajinské biatlonistky možná dodatečně přijdou o stříbrnou medaili ze štafety na březnovém mistrovství světa v Chanty Mansijsku. Jejich finišmanka Oksana Chvostěnková totiž měla pozitivní dopingový test na efedrin. Případ zatím není uzavřený, pokud by Ukrajina byla diskvalifikována, na stříbrnou příčku by se posunuly Francouzky a na bronzovou Bělorusky. České kvarteto by si polepšilo na 11. místo.

Článek

Březnový štafetový závod v Rusku ovládly Němky. Třiatřicetiletá Chvostěnková mezitím ukončila kariéru, během níž získala ještě další dvě stříbra a dva bronzy ze světových šampionátů. Podle agentury SID už před disciplinární komisí mezinárodní federace IBU vypovídala.

"Rozhodnutí očekáváme během příštího týdne. Závodnice byla pozitivně testována na zakázaný stimulant a pokud bude suspendována, zároveň bude následovat odebrání medailí," řekla generální sekretářka IBU Nicole Reschová.

Podle ukrajinského svazu Chvostěnková užívala během přípravy na MS kvůli kašli přípravek Broncholytin, jenž efedrin obsahuje, ale není zakázaný. Brala ho však i během šampionátu, čímž povolenou hranici překročila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články