Hlavní obsah

Pechoušek má z MČR v běhu na lyžích tři tituly, Nováková dva

Nové Město na Moravě

Jan Pechoušek nenašel na domácím šampionátu v běhu na lyžích ani v jednom závodě přemožitele a získal tři tituly. Jesenický lyžař ovládl páteční sprint a sobotní intervalovou desítku, které se běžely klasickou technikou, i závěrečný závod s hromadným startem na 15 km volně. Petra Nováková vyhrála ve Vysočina Areně oba distanční závody na 5 a 10 km, ve sprintu byla při triumfu Petry Hynčicové pátá.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Petra Nováková na archivním snímku.

Článek

"Pro mě je to velké povzbuzení. Už před dvěma týdny jsem začal v Rakousku cítit, že forma stoupá. Teď je ještě lepší. Tak doufám, že ji směrem k mistrovství světa ještě vystupňuju," uvedl na svazovém webu Pechoušek po životním šampionátu.

Nováková po sobotním těsném triumfu zvítězila v nejdelším závodě s více než půlminutovým náskokem a měla ještě rezervy. "Nechtěla jsem jet nadoraz, protože jsme jely třetí závod ve třech dnech a příští týden už nás čeká Světový pohár," řekla karlovarská závodnice.

Šampionát se uskutečnil na základě výjimky z vládních opatření, která za normálních okolností neumožňují konání sportovních akcí. Nejlepší čeští reprezentanti Kateřina Razýmová, Kateřina Janatová a Michal Novák na startu nebyli. Češi kvůli MČR a přípravě na mistrovství světa vynechali víkendový díl SP v Lahti, do seriálu se vrátí příští týden ve Falunu.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě - závod s hromadným startem volně:
Muži (15 km):
1. Pechoušek (Fenix Ski Team Jeseník) 32:35,3
2. Kalivoda (Fischer Ski klub Šumava Vimperk) -1,8
3. Fellner (Fenix Ski Team Jeseník) -1,9
Ženy (10 km):
1. P. Nováková (LK Slovan Karlovy Vary) 22:54,3
2. Schützová (ČKS Ski Jilemnice) -36,4
3. A. Nováková (Sport Club Plzeň) -57,9

Reklama

Související témata: