Hlavní obsah

Neumannové bude u trati fandit i dcera Lucka

RAMSAU

Není to ani půlrok, co přivedla Kateřina Neumannová na svět dceru Lucii, a už se chystá na další ostrou bitvu v bílé stopě. Česká jednička v běhu na lyžích odstartuje v rakouském Ramsau do sobotní bruslařské desítky a palce jí přímo u trati bude spolu s babičkou držet i Lucka.

Foto: archiv

Kateřina Neumannová

Článek

Už ji nebavilo jen trénovat, když lyžařský svět kolem závodí. Na běžkách jezdí tři neděle, připravovala se v rakouském Obertilliachu. Od středečního odpoledne je s dcerou a maminkou, která se o Lucii stará, v Ramsau.

Chvíle před závody už ale prožívá úplně jinak. "S Luckou je vše jiné. Trošku mě rozptyluje, ale tak, že je to prima," líčila třicetiletá lyžařka. Trénovala s týmovými kolegyněmi, které zatím velkou díru do světa v téhle sezóně zatím neudělaly. "Byla jsem na tom lépe než ony, ale pětku nebo desítku jsem ostře neběžela, netuším, co to se mnou udělá."

Bolestivé vzpomínky

Tratě v Ramsau dobře zná. Před jedenácti lety tam vyhrála svůj první závod SP. Před čtyřmi roky získala bronz na mistrovství světa, ale pak ji tam potkalo selhání. Pořadatelé teď v souladu se zatraktivňováním závodů nachystali desetikilometrový závod na čtyřech okruzích na stadiónu a v jeho blízkosti. "Abych ta kola stihla počítat, až rupnu," pousmála se běžkyně.

S čím bude spokojená? "Opravdu to neumím říct, chci být co nejlepší, zcela bez bodů to by asi bylo zklamání," naznačila alespoň, že hranicí neúspěchu by bylo 30. místo.

V myšlenkách se ale znovu v těchto dnech znovu vrací do minulosti. Po čtvrtečním soudním verdiktu nad Ruskou Danilovovou má stříbro místo bronzu v olympijské běžecké kombinaci z roku 2002. "Obrovsky se mi vrací ten finiš, ve kterém jsem se Scottovou původně prohrála bronz a nakonec vlastně zlato. Je to bolestivé," přiznala.

Reklama