Hlavní obsah

Neumannová chce udržet laťku vysoko

PRAHA

Kateřina Neumannová hodlá pokračovat v úspěšných výsledcích letošního ročníku Světového poháru i při páteční volné desítce ve francouzském La Clusaz. Závod ve vysokohorském středisku bude už jejím pátým startem po mateřské přestávce. Z mužů budou ve Francii ve hře Lukáš Bauer a Jiří Magál.

Článek

"Chci držet vysoko nasazenou laťku a bojovat o stupně vítězů," plánuje si Neumannová. Čtyři odjeté závody jí stačily na to, aby se dostala na desáté místo hodnocení seriálu SP. "Už vím, jak na tom jsem a kam patřím," říká lyžařka. Cesta do Francie se zařadí k těm, které absolvuje bez dcery Lucky. S tou si zanedlouho 31letá lyžující matka užívala v minulých dnech.

V pauze trénovala

Po Zlaté lyži vynechala mistrovství republiky. "Tím jsem získala i dvoutýdenní prostor k tréninku," vysvětlila závodnice. Do oblevy měla na Šumavě ideální podmínky. Kruté mrazy, které koncem ledna klesly v Horské Kvildě až na minus 32 stupňů Celsia, na Zadově nepocítila. "Bylo tam minus šestnáct, což při tréninku nevadí," podotýká.

V La Clusaz se SP v běhu na lyžích uskuteční poprvé. Neumannová netuší, co s ní udělá výška 1400 metrů nad mořem, ale starosti jí spíše dělají sněhové podmínky, protože teplo zasáhlo celou Evropu. "Bojím se nějakých srágor, na kterých by mohly rozhodovat lyže a materiály."

Koukal nestartuje

Do elitní desítky světového pořadí chce proniknout Lukáš Bauer, celkově zatím jedenáctý. Muže čeká volná patnáctka. Z Čechů se představí ještě Jiří Magál. Chybět bude Martin Koukal, ač už sundal sádru z ruky, kterou si zlomil na konci minulého roku v Číně. Skolila ho pro změnu angína a do konce sezóny se hodlá věnovat výhradně krátkým tratím.

"Když se to sype, tak se sype všechno, ale radši ať si to vyberu všechno letos," podotýká Koukal k pokažené sezóně, v níž narozdíl od těch následujících chybí vrcholná událost. "Angína u mě vždycky začíná dramaticky, dva dny jsem měl skoro čtyřicítky," popisuje loňský mistr světa právě z padesátikilometrové trati s tím, že antibiotika bral po více než pěti letech. "Když to zas pět let vydrží, tak to bude v pohodě."

Reklama