Hlavní obsah

Švédská lyžařka Limbyová nejspíš utrpěla frakturu lebky

LAHTI

Hrůzostrašná kolize švédské a německé běžkyně při testování lyží před sobotním sprintem Světového poháru v Lahti skončila podstatně hůř pro Julii Limbyovou.

Článek

Čelní střet s německou olympijskou vítězkou ze štafety Manuelou Henkelovou odnesla Seveřanka nejspíš zlomeninou spodiny lebeční a dosud leží na speciální klinice v Helsinkách s krvácením do vnitřního ucha.

Ani Henkelová na tom nebyla a není zrovna dobře, vyvázla s těžkým otřesem mozku, tržnou ránou na hlavě, otokem očí a modřinami v celém obličeji. Je ale schopná dopravy a v pondělí se přesune z Lahti domů. "Trochu se prospala, ale v obličeji má kompletní paletu barev," vykreslil realisticky stav německé závodnice trenér reprezentace Jochen Behle.

Běžkyně se srazily zhruba v padesátikilometrové rychlosti, když se devětadvacetiletá Němka snažila při sjezdu na stadion vyhnout jednomu z pořadatelů. Limbyová musela být převezena do Helsinek, protože v Lahti nebyl k dispozici žádný specialista na zranění uší. Pro obě běžkyně sezona skončila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články